Ubuntu Server 14‘ümüze Wifi AP Hotspot sistemi kurduğumdan beri şöyle bir sıkıntı yaşıyordum, sistem açıldıktan sonra kendi kendisine Hotspot’u başlattığından dolayı ekrana şu mesaj geliyor:

Wireless Hotspot Active
bash: notify-send: command not found

ve sonrasında bu mesaj gün boyu tekrar tekrar ekrana çıkıyordu. Bu, terminal1’i işgal ediyordu. Ben Ctrl+Alt+F2 ile 2. terminale geçtiğim zaman herhangi bir işleme çalışma sıkıntısı olmuyor, wireless AP canavar gibi hizmet vermeye devam ediyor, ancak 1. terminalde bu mesaj 10 saniyede bir yenilenmek üzere sonsuzluğa kavuşuyordu. Meğersem tek derdi, notify-send komutunun ubuntu server 14 üzerinde bulunmamasıymış, ve programın bize söylemeye çalıştığı tek şey, “Wireless Hotspot Active” miş.

Notify-send: Command not found | Çözümü

sudo apt-get install libnotify-bin

yani bilgisayarın notify-send komutunu kullanabilmesini sağlıyoruz. Bize açılınca wireless active ulan diyor, ve bitiyor. tty1’i de problemsiz bir şekilde kullanabiliyoruz.


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *